Herstelwerkzaamheden

Bij mij in de straat wordt de riolering vervangen. Deze is verouderd, de doorstroming is niet meer optimaal en bij grote regenval bestaat de kans dat het water niet weg kan en de straat overloopt.

Naast nieuwe riolering wordt er ‘heringericht’. Meer parkeerplaatsen is het doel, er zijn (alweer) bomen gekapt, alles ligt open, continue geluidsoverlast en een huis wat schudt op z’n grondvesten.
Kortom: CHAOS.

Als een cliënt zich bij mij meldt dan is dat vrijwel altijd omdat hij of zij vindt/ voelt dat er moet worden ‘heringericht’.

Na jarenlang redelijk of goed gefunctioneerd te hebben kom je tot de conclusie dat jouw ‘oude denken’ niet meer werkt. Er gebeurt iets in je leven waardoor alles op zijn kop staat, bijvoorbeeld  ziekte, reorganisatie, ontslag, burn-out of scheiding. Je ervaart gevoelens van verdriet, boosheid of frustratie. Je ‘loopt over’.

Het is dan zaak om je eigen ‘herinrichting‘ goed aan te pakken. Je bent gewend om op een bepaalde manier naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Door gesprekken en het verwerken van ‘oud zeer’ gaat je leven op de schop. Er is chaos en je hebt (nog) geen idee van het eindresultaat.

Geef jezelf de tijd om aan ‘nieuw’ gedrag, gedachten en inzichten te wennen.
Al heel snel zul je merken dat er ruimte komt voor positieve gedachten waardoor je op een andere en nieuwe manier leert kijken naar jezelf, je leven en de wereld om je heen.