De Coach/Reacties

De coach

Mijn naam is Yvonne Mulder (1957). Door het voeren van gesprekken in de privé sfeer heb ik ervaren dat ik mensen inzichten mee kon geven waardoor hun kijk op hun leven zichtbaar veranderde. Dit gaf hun de kracht om zelf de regie en verantwoordelijkheid in eigen hand te nemen. Na het volgen van een passende opleiding besloot ik mijn talent, levenservaring en eigen persoonlijke ontwikkeling in te zetten voor het coachen van volwassenen en kinderen via mijn coachingpraktijk De Schelp.

Waarom De Schelp

Deze naam heb ik gekozen omdat De Schelp voor mij staat voor zee, strand, zon, en rust, geluk en warmte uitstraalt. Dit is ook terug te zien in het logo van De Schelp, de Nautilus. Deze wordt vaak als fossiel gevonden in eeuwenoude en versteende rotsformaties en staat voor mij voor de oneindige cirkel van het leven. Door het openstellen van
De Schelp wordt de parel zichtbaar. Mijn manier van werken is intuïtief, betrokken, direct, inlevend en praktisch.

Reacties

Ik zat erg in de knoop en had regelmatig angst- en paniekaanvallen. Yvonne werd mij via via aangeraden. Tijdens de intake klikte het meteen en wat Yvonne tegen mij zei kwam regelrecht binnen. Ergens in een ver verleden is er iets in geslopen waar ik niet de vinger op kon leggen en waar ik tot voor kort veel last van had. Yvonne heeft het uit me gehaald door de goede vragen te stellen en haar intuïtie te gebruiken. En wat ben ik daar blij om. Het gaat goed nu dankzij de fijne gesprekken. Ik durf mezelf weer te zijn en niet degene waarvan ik dacht dat ik moest zijn. Ik durf mijn echte gevoel weer te tonen en weet nu goed hoe ik met mijn emoties om kan gaan.
Curley (38)

Voor de doelgroep waar ik mee werk wilde ik handvatten krijgen om mijn grenzen te kunnen aangeven. Via via kwam ik bij Yvonne terecht. Uit de coachinggesprekken kwam al snel naar voren dat ik mijn eigenwaarde behoorlijk kwijt was en weinig zelfvertrouwen had waardoor ik confronterende situaties uit de weg ging. Ook heb ik de neiging de verantwoordelijkheid voor anderen over te willen nemen en soms te impulsief te handelen. Dit was een mechanisme wat ik mezelf heb aangeleerd zodat ik niet te dicht bij mezelf kwam. Yvonne heeft mij meegegeven dat je niet altijd gelijk vanuit je emotie moet handelen maar dat het soms beter is wat afstand hiervan te nemen zodat de boodschap beter overkomt. De gesprekken waren confronterend maar wel op een prettige manier. Ik heb veel inzichten gekregen waarvoor ik dankbaar ben en ga dit nu in de praktijk brengen. Nogmaals dank voor de gesprekken die we hebben gevoerd en het luisterend oor.
Jacqueline (48)

Voor mij lag er een flinke drempel om een coach te bezoeken. Maar toen ik eenmaal de stap had genomen begon mijn ’traject’. Via via was ik bij Yvonne terechtgekomen. Wat ik vooral heb geleerd is mezelf kwetsbaar opstellen en niet te reageren vanuit mijn emoties, hoe moeilijk dit soms ook is… het brengt zoveel meer diepgang in mijn contacten en daardoor heb ik al meer bereikt dan ik had durven hopen. Eng, absoluut waar! En nog steeds val ik wel eens terug in mijn oude gedrag, maar dit accepteren en er bewust van zijn is belangrijk. Ik had iemand nodig die een spiegel voorhield en ondanks dat ik Yvonne niet altijd even ‘leuk’ vond, was dat hetgeen wat ik nodig had om in actie te komen en te veranderen. Nu durf ik mezelf te zijn en daar ook blij mee te zijn, ik ben goed zoals ik ben! Dus heel erg bedankt Yvonne, ook voor de mogelijkheid om weer terug te komen wanneer dit nodig is.
Frances (30)

Ik ben heel blij dat ik via via bij Yvonne terecht ben gekomen. Na een burnout bleef ik erg onzeker en kon ik niet meer voor mezelf denken; de mening van anderen was zó belangrijk geworden. Zij heeft mij een spiegel voorgehouden en hierdoor sta ik nu weer veel sterker in het leven; ik voel de rust en het zelfvertrouwen. Ook voor mijn man, kinderen en omgeving is het verschil in mijn gedrag goed merkbaar.
Annemieke (35 jaar)

Een aantal jaar geleden ben ik bij Yvonne terecht gekomen. Zij heeft mij in een paar gesprekken mijn patronen helder doen laten inzien. Hierdoor heb ik geleerd waar ik bij mijzelf op moet letten, en zijn mijn onzekerheden en negatieve gevoelens omgedraaid in anders denken en kracht. Wanneer ik hulp kan gebruiken bij lastige situaties kan ik haar altijd bellen voor een afspraak en snel terecht. Het is fijn en bijzonder om zo’n toegankelijke coach in mijn leven te hebben met een visie die mij een sterker mens maakt.
Eva (30 jaar)

Bij het zoeken naar een coach kwam ik bij Yvonne terecht. Zij heeft me geleerd beter te communiceren door mijn boodschap kort en duidelijk te verwoorden. Ook heb ik nu, na een aantal gesprekken, helder dat ik mij opmerkingen (te) persoonlijk aantrek. Soms heb je te maken met tegenslag, in mijn geval ontslag, waardoor ik onzeker werd; het heeft niet altijd met mij of mijn functioneren te maken, ik hoef niet alles persoonlijk op te vatten. Door eerst na te denken en niet vanuit emotie te reageren kan ik nu beter inspelen op lastige situaties en durf ik de confrontatie beter aan.
Sanne (36 jaar)

De stap zetten naar coaching vond ik lastig. Als vierentwintig jarige al bij een coach zitten, dit had ik niet gepland. Ik had het beeld voor ogen dat ik bij een coach zou zitten die mij de standaardvragen zou gaan stellen; hoe voel je je hierbij? wat doet dat met jou? Toch heb ik de stap gezet, want de onrust en negatieve gedachten in mij werden te groot. Zelf kwam ik er niet uit en van de dierbaren om mij heen wilde ik niks aannemen. Na goede recensies ben ik via via bij Yvonne terecht gekomen en het klikte. Een gevoelsmens die niet een lijstje met vragen afwerkt en expres stiltes laat vallen, die eerlijk, direct, realistisch en meelevend is. Iemand die echt luistert, dit had ik nodig. Iemand die zich open stelt en mijn gevoel kon beamen. In korte tijd heb ik grote stappen gezet. Door mijn gedachten en acties te begrijpen en daarna stap voor stap samen te kijken hoe ik daaraan kon werken. Ik heb geleerd zelfstandig keuzes te maken en te luisteren naar mijn gevoel. Ik heb deuren gesloten en weer hele toffe deuren geopend. Vijf keer ben ik langs geweest. Ik ben niet bang voor terugval, ik heb nu de handvatten om mijn gedachten te herkennen en hier tijdig op te reageren.
Marianne (24 jaar)

Yvonne is een prettige coach. Vanaf het eerste gesprek had ik een klik met haar. Ze leek te begrijpen wat ik al een tijd aan mijn familie, vrienden en partner probeerde uit te leggen. Ze heeft me geholpen tijdens een onrustige periode. Yvonne maakt situaties niet mooier of erger, maar ze maakt je gevoelens inzichtelijk en concreet. Ze laat je inzien dat je dichtbij jezelf moet blijven, ondanks dat anderen dit niet altijd zullen waarderen. Woorden zijn daarin niet hetzelfde als daden, soms is uitleggen wat je wil niet genoeg. Yvonne laat de vanzelfsprekendheid verdwijnen en vraagt door tot de kern. Ze is laagdrempelig, snel te bereiken via mail of app en een aanrader voor iedereen die eens over zijn gedachten, gevoelens of keuzes wil sparren.
Nikki (25 jaar)

Wat ik geleerd heb van mijn coachingtijd, is geen medelijden met mezelf te hebben, soms is het nodig dat er een spiegel voorgehouden wordt. Na mijn coachingperiode kan ik dat veel beter. Ik moest zelf stappen nemen en keuzes maken en nu heb ik gemerkt dat ik dat heel goed zelf kan! Door veel te praten heb ik mezelf weer gevonden. Hier ben ik erg blij en dankbaar mee.
Sara (16 jaar)

De coaching van Yvonne heeft mij geleerd om dingen anders te zien en om weer in de spiegel te durven kijken. De donkere wolken hebben plaatsgemaakt voor zon in mijn leven. Door mijn scheiding was ik in een negatieve spiraal terechtgekomen, dankzij coaching ben ik daaruit gestapt en zie ik alles positiever. Ik bekijk de dingen nu van meerdere kanten.
Monica (41 jaar)

Alleen IK zag het niet meer zitten. Mijn coach wel. Mede daardoor is het weer licht in mijn hoofd en heb ik inzicht gekregen in mijn problemen. Nu geniet ik van de mogelijkheden die het leven mij biedt. Mijn vertrouwen in mezelf is gegroeid. Ik voel me stukken beter. Dank.
Leo (46 jaar)

Ik heb geleerd om naar mezelf te kijken, voor mezelf op te komen en bij mezelf te blijven. De cirkel is rond. Daardoor sta ik krachtiger en zelfverzekerder in het leven, treed de wereld lichter tegemoet en geniet van het leven, ook als het even wat minder gaat.
Jolanda, (37 jaar)

De coachinggesprekken met Yvonne hebben mij geleerd dat niet alles zwart-wit is in het leven. Het contact en de communicatie met mijn jongere collega’s is hierdoor enorm verbeterd.
Peter (57 jaar)

Ik ben blij dat ik dit jaar hulp heb gezocht en bij Yvonne terecht ben gekomen. Yvonne heeft mij duidelijk gemaakt dat ik mijn verstand moet inzetten om recht te doen aan mijn gevoel. Dat voelen is een ding op zich. Ik ben er nu uit dat vooral het voelen bepaalt waar mijn grenzen liggen en dat het juist heel goed is dit naar anderen te uiten. Mijn ruimte in te nemen. Yvonne wist al vrij snel waar de pijn zat en vandaar uit zijn we verder gaan werken. Het was fijn om mijn verhaal te vertellen zonder het mooier of zachter te maken dan het is. Ze is intuïtief heel sterk, luistert, vraagt door en zegt waar het op staat. Ik was in aanvang terughoudend en twijfelde of ik deze stap moest maken.
Ik heb er absoluut geen spijt van gehad!

Nathalie (42 jaar))