Reiki

Wat is Reiki

De naam Reiki komt uit het Japans en is een samentrekking van de twee woorden Rei en Ki en staat voor Universele Levensenergie. Het is een oude Aziatische methode van genezen (zoals accupunctuur en Shiatsu) en gebaseerd op het versterken en bewaren van de energiebeweging in het lichaam, de Ch’i of Ki.
Al eeuwenlang wordt door middel van het leggen van handen op het lichaam van mensen getracht pijn te verzachten of weg te nemen. Denk aan wat een moeder doet als haar kind gevallen is of pijn heeft. De hand van de ouder brengt onmiddellijk verzachting en verlichting.

Reiki is een zachte en prettige manier om energieblokkades op te heffen door middel van het leggen van de handen op posities op het lichaam die overeenkomen met de organen, zoals longen, nieren, maag etc.

Wat doet het

Reiki heft zoals gezegd (energie) blokkades op. Door het snelle leven in de huidige maatschappij waar men vaak ongewild in mee wordt gezogen, is er (te) weinig tijd voor contact met jezelf en je lichaam.
Door continue stress nemen lichamelijke klachten toe zoals spierpijn, hoofdpijn, maagpijn, constipatie of langdurige keelklachten. Ook mentaal komt men niet tot rust, de gedachten blijven malen en lijken nooit tot stilstand te komen. In geval van trauma’s treden blokkades op omdat onverwerkte emoties zich ‘gaan vastzetten’ in het lichaam wat kan leiden tot lichamelijke klachten.
Door een Reiki behandeling wordt het contact met lichaam en emoties hersteld en is er ruimte om stil te staan bij de eigen ervaringen én wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam hersteld.

Behandeling

De behandelaar is degene die de universele energie als het ware doorgeeft aan de cliënt.
Door de handen op of boven het lichaam te plaatsen worden blokkades opgeheven en kunnen energieën weer gaan stromen. Door het zelf ervaren van deze warmte en aandacht zult u merken dat u zich beter, prettiger en krachtiger gaat voelen. Vanwege het intensieve contact duurt een Reiki behandeling ca. 60 minuten.

Reiki geeft

Een juiste balans tussen energie en ontspanning en heft daardoor blokkades op. Door het tot rust komen van lichaam en geest nemen fysieke en emotionele klachten af en neemt de gezondheid toe.

Reiki is

Een eenvoudige en effectieve behandelingsmethode en kan, indien gewenst, een prima aanvulling zijn op individuele coachgesprekken.