Zondagskind Kindercoaching

Een ZondagsKind is geen eenzaam kind

Ieder kind zou een ZondagsKind moeten zijn. Zich bijzonder mogen voelen. Dat is niet altijd het geval. Vaak voelen kinderen zich eenzaam. Door verharding van de maatschappij en verwachtingen van hun leefomgeving zijn kinderen soms het contact met zichzelf kwijtgeraakt. Zij kunnen zich daardoor eenzaam en afgesloten voelen. Dit wordt door de buitenwereld vaak aangezien voor onaangepast gedrag, zoals extreme drukte, boosheid of teruggetrokkenheid, faalangst of het niet voor zichzelf op durven komen.

ZondagsKind richt zich op het individuele kind. In een één op één gesprek wordt gekeken naar wat het kind bezighoudt en hoe het zich verhoudt tot de wereld om zich heen. Door het kind te laten uiten wat het ziet en voelt, stil te laten staan bij de eigen gevoelens en de gevoelens van anderen, wordt het kind zelfbewuster, luistert het beter naar zijn intuïtie en zal eventuele faalangst afnemen.

Tijdens de gesprekken leert het kind:

  • emoties te uiten
  • weerbaar te worden
  • grenzen aan te geven
  • vertrouwen op intuïtie
  • herkennen van eigen(faal)angst
  • sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Aan de hand van voorbeelden, vragen en/of spel wordt het kind uitgedaagd om zichzelf te uiten en te vertellen over eigen ervaringen.

Zondagskind

Resultaten:

  • afname van eenzaamheid
  • verbetering van leerprestaties
  • verlaging van agressieniveau
  • blijvend effect van de gesprekken.

 

Programma:

Tijdens een gratis intakegesprek kunt u aangeven wat u denkt dat uw kind nodig heeft. Bij gebleken interesse maken we, in wederzijds overleg, een aantal afspraken. Er zal te allen tijde tussentijdse evaluatie plaatsvinden.

Neem nu contact op voor de kindercoaching ZondagsKind

Reacties

Mijn dochter van 6 had zoals zij het zelf noemde “boosaanvallen’. Ook was ik bang dat zij ‘last’ had van het feit dat
ik ernstig ziek ben geweest toen zij 1 jaar was. Yvonne heeft 4 gesprekken met mijn dochter gehad waarin zij mijn dochter heeft geleerd met haar boosheid om te gaan. Het gaat sindsdien heel goed en ze heeft bijna nooit meer boosaanvallen.
Uit de gesprekken bleek dat mijn zorgen over de invloed van mijn ziekte op mijn dochter onterecht waren.
Wel praat en vraagt zij sindsdien meer over die ziekte en de periode, dat ervaar ik positief.
Yvonne heeft mijn dochter op haar niveau benaderd en spelenderwijs met haar gesproken, waardoor mijn dochter steeds het gevoel had dat zij zelf de controle had. Ze moest niet praten maar het kon en mocht.
Als het nodig is zullen we ook zeker weer de hulp van Yvonne inroepen en ik zal haar aanbevelen bij vrienden en bekenden.
(Een blije moeder van een blije dochter)

Onze dochter (11 jaar) is gegroeid door de gesprekken met Yvonne, ze heeft het zelfvertrouwen gekregen dat ze gewoon haar mening mag geven. Rustig vertelt ze nu wat zij ergens van vindt. Ook heeft ze geleerd om frustraties en teleurstelling af te reageren op haar boksbal en niet op zichzelf te betrekken. Een goede opstap naar een volgende stap in haar leven: de brugklas. Dank je wel hiervoor!
Karin (moeder van)

Ik ben bij Yvonne terecht gekomen omdat ik me zorgen maakte om mijn dochtertje van 6. Ze was erg verlegen en ik had het gevoel dat die verlegenheid haar nogal beperkte. Door Yvonne ben ik er achter gekomen dat het vooral mijn probleem was en dat zij helemaal niet zo’n last heeft van verlegen zijn. Mijn dochter kroop elke week een beetje verder uit haar schulp. Het gaat nu goed met haar. Ze doet het goed op school en is een blij meisje.
Cindy (moeder van)

Door Yvonne heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Door haar heb ik vrienden kunnen maken op mijn nieuwe school, ik had zelfs door haar een meisje mee uit durven te vragen.Ik vind het goed dat als je een probleem hebt altijd bij Yvonne terecht kan.
Lucas (12 jaar)

Wij als ouders maakten ons zorgen om ons kind (5 jaar). Alle termen bij Zondagskind sloegen op hem. Zo jong en nu al het gevoel sociaal overlopen te worden. Daarom zijn we bij De Schelp/Yvonne terecht gekomen. Het klikte meteen, en dat voor een jongen die liever niks zegt. Na elk gesprek leek hij wel 10 centimeter gegroeid! Hij kreeg bij Yvonne de ruimte om zichzelf te mogen zijn. Dat gevoel heeft hij ook meegenomen naar het nieuwe schooljaar. Een mens ontwikkelt zich, ons kind ook. En wij hopen dat we door de contacten met De Schelp /Yvonne, daar waar nodig, de ondersteuning kunnen blijven geven die hij verdient.
Wilma (moeder van)